SZOMATO-VISCERALIS KAPCSOLATOK WORKSHOP

MIÉRT FÁJHAT A BAL OLDALON A VÁLL GYOMORPROBLÉMA ESETÉN? VAGY MIÉRT OKOZHAT EGY BAL OLDALI VÁLLFÁJDALOM GYOMORPROBLÉMÁKAT?

A workshop keretein belül a hallgatók a teljesség igénye nélkül rálátást kapnak a szomatikus, azaz a mozgató szervrendszer és a viscerális, azaz a belső szervek tüneteinek kapcsolati összefüggéseire és azok kialakulására. Megismerkedhetnek a fascia főbb tulajdonságaival, a szervek felépítésével és funkciójával illetve néhány főbb kötőszöveti masszázs -, fascia kezelési, valamint önmobilizációs technikával, mellyel befolyásolni tudják az adott belső szerv működését és ezáltal a mozgató szervrendszer problémáit is vagy a befolyásolni tudják a mozgató szervendszer működését és ezáltal a belső szerv állapotát is.

Az összefüggések hátterében a fasciális, azaz egy dinamikus kötőszöveti rendszer áll.

Ahhoz, hogy egy belső szerv optimálisan tudjon működni szüksége van egy „saját élettérre”, ahol mozogni tud, de fontos, hogy adott mozgás során a helyén is tudjon maradni. A fasciális rendszer biztosítja a belső szervek ezen működését valamint kapcsolatot létesít a belső szervek és a mozgató szervrendszer elemeivel (izmok, ín, porc,capsula…stb.) .  Diszfunkció, elváltozás akkor alakul ki, ha ezen fasciális rendszer különböző elemei, részei, rétegei valamely ok/okok miatt nem képesek egymáson elcsúszni, összetapadnak és zavarják a vele fasciális kapcsolatban lévő belső szerv motoros működését és fordítva, kialakítva egy disbalance állapotot a mozgató szervrendszer és a belső szervek között.

workshop tematikai vázlat:

Időpont:
2024.03.09.
Tanfolyam hossza:
4 óra ONLINE elméleti és gyakorlati oktatás
Tanfolyami oktató:
Nagy Dorka (gyógytornász, manuálterapeuta)
Részvételi díj:
35.000 Ft

AKCIÓ:
HA EGY ÁLTALAD JAVASOLT KOLLÉGÁD JELENTKEZIK A SPORTREHAB TANFOLYAMRA:

  • Te megkapod a SZOMATO-VISCERALIS KAPCSOLATOK WORKSHOP-ot INGYEN!!!
  • Kollégád 25.OOO Ft kedvezményt kap a SportRehab tanfolyam árából

REGISZTRÁCIÓ